Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det materiella barnet växer upp och inser att kärlek är viktigare än saker.


Ex-Materialisten

Tiotals droppande tårar mot kudden
Jag är i upplösningens grepp
När du lägger pengarna framför mig
Inte ens du, pappa
Inte ens du kan rädda min lycka från att drunkna
Inte en enda krona ur din plånbok
tar bort det svarta sugande hålet i mig

Du missbedömer med en grann och bred marginal
Att pengar betyder lycka
För trots att din lycka är köpt
Så kan jag inte köpa min

Tack för att du tafatt försöker
Tack för att du vill tro
Att mina känslor är till salu
För högst bjudande
Men för att vara ärlig
Kan pengar inte lyssna
De har inga öron som du har

Inte ens det mjuka lakanet
Som med lätthet suger upp de salta tårarna
Kan rädda min själ och allt det där
Eller vad du nu försöker göra, pappa

Tack för att du är närvarande
Men ändå aldrig här
Jag är inte tio år längre
Då en docka kunde vara en tillräcklig orsak
Att le och glömma bort världens orättvisor
För en stund

Jag är inte ett materiellt barn längre.




Fri vers av Sorgsenheten
Läst 365 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-04-13 18:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sorgsenheten
Sorgsenheten