Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Mitt bidrag till poesiantologin 2010


Spindelväv (diktformat)

Jag trodde förändring var ett
långsamt
strömmande
tidvatten
finnande vägar över välkända konturer

Nu vet jag att det är en spindelväv
Tunna trådar
som sträcker sig genom universum
från världen som vi känner den
till dit tanken inte når

Varje linje
en osynlig gräns
mellan ogjort och gjort
osagt och sagt
De är en sekund
ett ord
är det paralyserade ögonblick
då insikt kommer krypande
Varje tråd i förändringens nät
markerar någonting storslaget
eller ödesdigert

Gränsen är enkelriktad
Endast nanosekunder skiljde mig från
andra sidan
det ogjordas sida
men återvändo var en omöjlighet

Slaget brände fortfarande i handflatan




Fri vers (Fri form) av Lanterna
Läst 395 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-11-27 13:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lanterna