Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det här är min elegi




Jag vet...
Det är slöseri med energi,
men jag kan inte låta bli
att för varje fallen stjärna och utblåst ljus
önska att du blir fri
från din matfobi.

För din teori
om att räkna varje kalori
är ingen fungerande strategi.
Det är självplågeri
Och det gör så ont att se sådan atrofi
att jag övervägt harakiri.

Det har blivit nån slags allergi,
för jag får akut takykardi
av ett visst fotografi,
och min hjärnas anarki
övergår i total apati.

Du gömmer dej i
trigonometri och astronomi,
jag i poesi
och nostalgi
från den tiden vi
kände eufori.

Jag minns den sommaren...
Du var så vacker i din bikini

Ja...
Det här är min elegi
om din anorexi
och all melankoli
jag samlat inuti


Jag måste skriva för att bli fri

Det är min terapi




Fri vers av Anafenza
Läst 425 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2011-01-09 21:29



Bookmark and Share


  Elin Ekaterina
Åh. Jag läste den och log, för att den framstår som så lättsam och komisk på grund av ordfyndigheten. Sedan läste jag igen och kände tyngden, stressen, den skymtande sorgen och villrådigheten. Strålande fin!
2011-09-28

  Alva Johnsson VIP
Både ett djupt allvar
men också en otroligt fin lek med ord.
Applåd
2011-08-06
  > Nästa text
< Föregående

Anafenza
Anafenza