Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I havets ansikte letar jag efter dina andetag

I havets ansikte letar
jag
efter Dig…

Vattenmängderna
Sköljer över mig
Dränker mig
i sitt sorl

Tusen ansikten
som bekräftar kroppen
och skönheten

Inget. Ingen
ser mitt sanna
ansikte
för det är nu
i den pelagiska zonen


I världshavets kropp
letar jag
efter ditt anlete

Jag suger på kola
rabblar Savage Roses låtar
letar fibrilt efter manus
och kaffe

Vaknar upp övergiven
Ser mig själv.
Är glad över att jag
inte övergivit mig själv.

I oceanenens andetag
Letar jag
Efter ditt liv

…i den pelagiska zonen
Är allt mörkt
och dött

Kanske om jag skriker
över Beauforts skala
når ekona manövreringsförmågan

Jag kan vara din tropiska cyklon
eller din tsunami
Sända vågor av energi och glädje

Vi kan kommunicera som valar
På hundratals kilometer
Uttrycka kärlek över aeoner

Då kontinenterna rör sig
Ska jag med laser höra
var I paleohavet
Din berättelse rör sig

Jag ska lägga mig tätt till Sevastopol
Hålla ut de många belägringarna
bara för att se dina andetag I havets ansikte.


© Pimsan Ivarsson




Fri vers av Pimsan Ivarsson
Läst 383 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2011-05-19 16:28



Bookmark and Share


  Järnkatten
Mycket vacker och drömlik text :)...
2011-05-29

  Hans Christian
Bara titeln är värd ett bokmärke :o) Surfar runt på vågorna i denna briljanta text !!!!
2011-05-26

  Heikki Hellman
En mycket fin och intresseväckande text.
2011-05-24

  Mona Drugge
Fantastiskt bra skrivet i denna.
Stor applåd!
2011-05-20

  Pimsan Ivarsson
Tack Ann och Alva för Era fina ord!!:)
2011-05-20

  Alva Johnsson VIP
Visst har vi tusen ansikten och tusen JAG

Fin.. tänkvärd.
2011-05-20

    ej medlem längre
Jag tycker om din ord här!


"I havets ansikte letar
jag
efter Dig…"
2011-05-20

  Pimsan Ivarsson
Tack,stenen <3
2011-05-20

  stenen/ Yv Ericsson
jag gillar din text verkligen! inspirernade och bra! tack.
(tycker den första kommentaren här under var onödig, och osann.)
2011-05-20

  Pimsan Ivarsson
Tack Blodhs
2011-05-19

  Pimsan Ivarsson
Tack Ulf!
Ja människor brukar säga att
mina texter har något surrealistiskt
över sig...
I vissa texter leker jag med
ordliga motsatspar(om det går att säga så)
och ibland vill jag att det visuella ska "skära" sig
mot hur realiteten faktiskt är...
nu har jag bara nyss blivit medlem här-
så jag har inte hunnit lägga upp så mycket än.
tack!!:)
2011-05-19

    ej medlem längre
Spännande text..alla dina texter har ett surrealistiskt sug som jag uppskattar
2011-05-19

  Pimsan Ivarsson
tack.
ha ha men det är min text
man ska läsa...inte mitt ansikte :)

men jag har ju en profilbild på mitt konto,
vet inte riktigt varför den inte syns...
i alla fall...är inte hur jag ser ut så viktigt-
som det jag skriver
2011-05-19
  > Nästa text
< Föregående

Pimsan Ivarsson
Pimsan Ivarsson