Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Trompe l´oeil

”Detta kommer att sluta illa!”
orden trumpetar ut
från huvudet

Men känslan
lyssnar inte
rovdjuret är väckt

Utanpå: en vacker tavla
en fasad
att placera
i rummet
horisontellt läge,
såklart

Här har jag
varit innan
fingrarnas lokalgeografi
döv
för sirenerna
utanför

I sekundernas kromosomer
som skiljer
upptäcker jag:
konstverket
lever

Stendhals syndrom

svindeln
är ett faktum

Denna hallucination
är ett sug
in mot overkligheternas mitt

Jag upphör att existera
illusionen andas mig
och tystnad

Sjunker in i ramen,
försöker i skräck greppa
de luddiga kanterna

Jag är en livets farsör
där bara sarkasmerna
finner liv

”Detta kommer att sluta illa!”
och konstverket
tittar mot mig
och ler bedårande.

©Pimsan Ivarsson




Fri vers av Pimsan Ivarsson
Läst 449 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2011-06-18 15:08



Bookmark and Share


  Heikki Hellman
En fängslande illusion. Texten är värd att läsa.
2011-08-11

  cilax VIP
Ja, bedårande leenden kan dödligt såra. Eller så är man sårad innan redan, jag vet inte. Rovdjuret i en slumrar men när det väl agerar hjälper det inte att huka. Det horisontella konstverket, är du (alltså diktens du som bara anas). Det är spännade skrivet
2011-06-21

    ej medlem längre
Här verkar konsten ha gått hårt åt människan - du målar en mäktig tavla här. Bra och udda vinklat
2011-06-18

    Den försvunna
Jo, den här gillar vi. Väl genomarbetad, originell och med ett konstverk som ler bedårande.

Hur sinistert som helst. Fast i pastell.
2011-06-18

  Järnkatten
Kul text, finner dock ingen vettig översättning på din rubrik, "synvilla"?
2011-06-18
  > Nästa text
< Föregående

Pimsan Ivarsson
Pimsan Ivarsson