Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DVÄRGSYMFONI

Han satt i berget,
i staden.
Med sin mörkersyn såg
han allt.

Han ville välja en
Snövit,
men hon hade sex
andra.

Romantiska Landskap
Drömmar av poesi
300år gammal
Bortanför nuet

Han VISSTE
dvärgsignaler sprider
sig, förökar rymden
långsamt med sin musik.

I yrket hade han
tillverkat guldvapen,
juveler och brutit
malm-men få såg att
det var magi-vilket
gjorde honom trött.

Skeppet Skidbladner...
mannens trollska stolthet...
Han var en magiker
med sanningens yxa
som vapen.

Han var en vit dvärg!
Inget svart hål!
Ingen neutronstjärna!
...bara 30000grader
som svalnade mycket
långsamt...



© Pimsan Ivarsson




Fri vers av Pimsan Ivarsson
Läst 378 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-05-20 17:30



Bookmark and Share


    Samed
Fantastisk text! Starka bilder, originella och fantasieggande. Det känns sci-fi-framtid och mytologisk forntid samtidigt. Du förflyttar mig effektivt till dvärgens mystiska värld.

Ett stycke bryter dock illusionen för mig - så det skulle jag ha strukit om jag hade skrivit den här dikten:

"Romantiska Landskap
... nuet"
2011-05-28

    kivu
Fina jämförelser! Sorglig och stark samtidigt.
2011-05-25

  M.A.J.R
Jag tycker denna text är riktigt bra =)
2011-05-20

    ej medlem längre
Kul, härligt och vilt.

En liten rekommendation...skriv inte ditt namn/alias efter varje text. Vi vet ju vem som är författarinnan och det skymmer texternas knorr lite grann.
2011-05-20
  > Nästa text
< Föregående

Pimsan Ivarsson
Pimsan Ivarsson