Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
när jag tagit studenten....


att jag inte gillar spårvagnar har väl för fan inget att göra med staden



...vill jag sitta där i min lägenhet

vid bordet mot fönstret som visar göteborgs bästa sida

där vill jag sitta med en kopp grönt te


jag vill räkna kronor när jag handlar

dricka 59 kronors vin på balkongen i haga

och ta en promenad med en hund jag inte har


läsa till högskoleprov vid bordet i köket

titta ut genom fönstret som visar göteborgs bästa sida

på folk och på fä som passerar MIN port


bleka håret för pengar ja inte har

bleka tänder i sprillans nya kläder

jag vill va den snyggaste katten i stan


jag ska omplacera möbler

käka svarta böner för jag går på diet

äta protein och få muskler

ställa upp i luciapokalen

ramla på trottoaren

och sedan trava hem med uppslitna armbågar


spotta på folket som går förbi MIN port

för de är deras fel att mitt fönster visar göteborgs bästa sida






och jag vill va som dem




Fri vers av clarie. k
Läst 261 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-05-27 10:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

clarie. k
clarie. k