Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

vill du smälta smälter du

som om tiden stått stilla
tänker på hans pojkrum
på där du stod
med fötterna bara på den blå mattan
med hans ljusgrå mjukisbyxor i din ena hand
mina
fina fina du
förmodligen flitigt använda någon gång där på nittiotalet
och han i din andra
hand
hur du smalt
ännu lite till
du avbryts av blöderiblödera
och allt ditt rena du hade med dig är inte längre rent
de ligger i en dammhög nedanför den knarrande trappen
attans bananer
du rotar runt lite till och hittar ett par kalsonger
ett par svarta, i bomull
tillsammans med den vita militärtröjan
också den i bomull
går du nedför trappen
sätter dig i duschen
kan inte låta bli att tänka på
fotografierna
där du stod
med fötterna bara på den blå mattan
det är så du ser honom nu
och innan du var mitt uppe i gluttandet
tog du upp en stor grön kikare
tittade igenom den
tänkte att du skulle ta den med dig genom rummet ut
till ett annat rum
och titta på
dig
där du satt på din gräsklippare och skumpade runt
men du inte gjorde så

du lade ned kikaren
för
du hade annat däri
kikaren
men nästa gång
nästa gång kommer du hamna i den stora närsynthetsgluggen
så du kan se
hurdant ditt ansiktsuttryck är




Fri vers av charlotte svensson
Läst 284 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-06-28 21:21



Bookmark and Share


  Ulf D VIP
I många obevakade ögonblick får vi en glimt, att sitta och skaka på en gräsklippare och stänga ute världen med hörselkåpor ökar nog chansen att dessa korta stunder skall återkomma. Att symbolisk ansa tankars blå gräsmattor och få ett förvånat utryck som fortfarande väntar på att bli utforskat. Med hjälp av ett hjälpmedel för synen för att göra detta utforskandet är en spännande bild och visar på att diktarn, ja alla vi kan undersöka oss själva. Jag gillar den här texten,den satte igång fantasin.
2011-06-29
  > Nästa text
< Föregående

charlotte svensson
charlotte svensson