Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Avundsjukledighet II / Törnen Torso

Och jag skriker ut ditt namn
Fast du ligger i en annan famn
Och glömmer allt som brände och brann
Praktiserar igen allt du sökte och fann

Och jag skriker igen
Och du svarar igen
Men den här gången är du inte hemma
Ångrar att du svarar
Att du inte låter mig vara

Jag hoppas att du vrider dig i sömnen
Precis som du vred dig mot mig
Och jag hoppas att du minns det och vaknar
Och att du ligger sömnlös i timmar efter det

Jag hoppas att du somnar
Varje gång hon rör vid dig
Och jag hoppas att du vrider dig och vaknar
Men somnar när hon försöker igen

Jag hoppas att du sover dåligt
Ja, jag hoppas att du är för varm
Jag hoppas smärtan blir ohygglig
Om hon försöker sova mot din arm

Jag hoppas att du klämmer dina fingrar
Och att ingen blåser på dem
Jag hoppas att du minns var de har varit
Hur jag flätade min hand och låste dem

Jag hoppas att du bryter alla löften
Att du kallas mytoman
Jag hoppas du har ont när du ligger på höften
Och inte klarar att vända dig på mage

Jag hoppas att du bär en tröja av törnen
Snubblar på dina skor
Känner tusen taggar sträcka sig
Inåt mot din läderhuds cor

Och jag skulle njuta av ett fel
Eller tusen, eller sju
Istället för dessa två rätt
Ovisshet och masochistisk nagelakupunktur

Och jag önskar dig dålig hy
En svett av helvetes odör
Men mest av allt ett sekels vakensömn
Med dig helt oförstörd




Fri vers (Fri form) av Novak
Läst 316 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-04-26 23:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Novak
Novak