Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hjärtattackskärlek II /Lungfjäril

Med en lungformad fjäril
Djupast rörd och röd
Som ett hjärta modell större
Fladdrar två röda lungor utanpå min hud

Förnuftet dansar mellan dimgrundade träd
Mina utslitna skor går hem
Men jag står sluten vid vägkanten
Där sagor skrivs med spökens skrift

Barnförbjudna, iturivna
De sidor som tecknat mitt levna
Borde aldrig ha präntats ner
Så definitivt och intetsägande

Jag ser
Min du
Eller
Kan det vara
Mina ni

Hur vet jag?
Måste
Måste jag
Är det
Ens ett
Vetet val

Det förnuft jag dyrkat
Slänger jag i ån
Idealen jag trodde jag spikat
Dyker självmant i

Månens färg
Vårhavets stenar
Skimmer
Åh mitt dåraktiga flimmer

Hur
När
Vad
Varför i helvete
Och
Hur?

Skulle jag släppa fjärilen
Två röda lungor
Som ett utslaget hjärta
På en taggig själ(k)

Dör hjärtfjärilen
Om jag klöv den itu?
Fick jag det bästa av anda
Men dödade något annat?

Försommar
Du förbannade du
Vad allt bränner du inte
Brinner inte

Hud
Hud
Ja, hud
Var än den är
Försommar, du bränner allt
Som tillåts
Vidröra min hud
Skam och kärlek
Eld och hat
Och annan hud
Ja, hud
Hud
Hud

Freja lät mig leva
Jag står i försommarens valv
Tor stöp mig
Valvet är för litet

Uppenbart är slutet
Men bara mina axlar
Och organ slår ut till orgelmusik
Som popplar på en vissnad kvist

Så klinga, ni popplar
Som skratt i försommaren
Organza och orgasmer
Åh försommar, låt bli

Låt mig gå
Förstå
Skrik som maran
Låt mig klara detta
Och fortfarande stå

Upprät
Förlät
Förgät
Säg mig
Om du
Grät

Vargars säng
Lejons tassar
Jag sliter huden som en stass
Innan jag går till sängs

I
Sommaren
Med dig
Flit
Inte med
Men
Fint
Med dig
Sommaren
I mig

Inte
Nej
Inte
Du
Inte
Detta
Inte
Heller
Inte
Nu
Inte
Jag
Åh försommar, det är jag!

Mina lungors fjäril
Röd av svek och smek
Mitt utombordarhjärta
Som saknade pansar

Förlåt min försommarsmärta
Sov gott här bredvid mig
Och om du har anklagelser att göra
Så ska jag lyssna till dig

Mörker
Och
Ljusstråk
En
Stråke
Av
Mörkerljus

Violinen
Jag
Är
Meliodadida
Den
Notföljd
Som
Opålitligt
Skrivs
Av
En celibatisk cellist

Inte leka
Så ömtålig
Fragile
Fragment
Jag kanske krossar dig
Det må vara hänt

Hårdhänt
Men du
Inget hårt
Mot mig
Så varför
Vill jag
Ha dig
Hårt intill

Mig?







Fri vers (Fri form) av Novak
Läst 250 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-04-06 22:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Novak
Novak