Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nygammal, men ack så aktuell


Kejsarinna

Det enda som smeker min kropp

Havet och tröjans tyg i vinden

Det enda jag tillåts kyssa

Sötsälta av bräckt vatten

Med längtan återupplivar jag känslan

Omsluten av vattenmassor

Fryst i ett ögonblick

Skyddad av luftbubblors lätta plast

I brist på kärlekens glittrande ögon

Ett hav och solens strålar

Vad inbillade jag mig där ett tag?

Jag är där jag tillåts vara

Det levande som inte stöter bort

Som smeker, kysser och omfamnar

När fördes jag så vilse

Lockades bli en kejsarinna

Klädd i människors falska kläder

Jag blir aldrig någons kejsarinna

Det är bara havet

Som sakta smeker den falska damen




Fri vers (Fri form) av Novak
Läst 243 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-10-05 23:41



Bookmark and Share


  Bengt H VIP
Jag antar att du vill åt någonting djupare som jag inte riktigt förstår. Den verkar vara mer än en enkel beklagan.
2012-10-05
  > Nästa text
< Föregående

Novak
Novak