Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Misshandelsmys II / En krossad servis

En rak rygg fri från knivar
Det är vad jag vill ha

Jag rensar mina flyktmedtagelser
Vem får följa, vem blir kvar?

Vilka känslor ska jag lämna
Vilka minnen vill jag ha?

Packar koftor och koppar och kläder och laddare och album och böcker och skulder och fuck-offs och säger upp kontrakt

Jag vet mycket väl vilka kort jag har lagt;

Hjärterkungar
Kluvna tårar
Ruter i mig
Spadslag mot tinningen

Last night on Earth
Vad gjorde jag med den?

Satt jag
Stilla
Slagen
Eller
Stolt

Landskapsperiferi
Frihet

Om jag någonsin lämnar detta vid liv
Då vill jag leva

Om jag inte brinner innan jag återvänder
Lär mig spruta eld

Om jag inte kommer härifrån

Vill inte tänka
Tappade andar
Avsaknader
Brister
Som blir för stora att laga

Helvetesgap över mitt ansiktes bordsporslin

Jättegrytor i hjärtkammaren som saknar näring

Bestick i själkänslorna

Pickande glasfåglar under hudservetter

Flyger
Flyr
Men
Följer
Tågrälsen

Nio gånger tiotusen
Och ännu lite till

Jag längtar till den dagen
Jag kan flyga dit jag vill




Fri vers (Fri form) av Novak
Läst 311 gånger
Publicerad 2012-10-18 17:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Novak
Novak