Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ÄR LIVET SLUT EFTER FYRTIOFEM

EFTER ATT JAG FYLLT 30 ÅR GJORDE JAG EN VERS
OCH DET VAR MINSANN EN VÄLDIG PÄRS.

NU HAR DET FAKTISKT GÅTT FEMTON ÅR
OCH ÄVEN OM MYCKET HÄNT SÅ KÄNNS DET SOM IGÅR.

HAR HAFT ENORMT KUL OCH VERKLIGEN LEVT MITT LIV
OCH PÅ VISSA OMRÅDEN ÄVEN TAGIT ETT STORT KLIV.

HAR ÄVEN VARIT SMÄRTA OCH FRUKTANSVÄRD SORG
OCH HAR DÅ HELLRE STANNAT HEMMA I MIN BORG.

VAR ETT MISSTAG ATT FLYTTA FRÅN VÄNNER OCH SLÄKT
ATT ÅKA TILL NORR PÅ SOMMAREN HADE RÄCKT.

GLÖMMER ALDRIG ALL STÖRNING PÅ LÅNGGATANS KVARTER
OCH ÄNNU VÄRRE MED ANSVARIGA CHEFER SOM INGET SER.

ELLER HYRESVÄRDEN SOLATUM SOM BARA GER OTRYGGHET
NÄR DOM FRÅN SITT ANSVAR FULLSTÄNDIGT SMET.

FAST IDAG HAR JAG ÄNDÅ LUGN OCH RO
MEN FRÅGAN ÄR OM JAG PÅ FRAMTIDEN VÅGAR TRO.

ORKAR JAG BYTA LIV EN GÅNG TILL
DET ÄR INTE SÄKERT ÄVEN OM JAG VILL.

SÅ JAG UNDRAR OM LIVET ÄR SLUT EFTER FYRTIOFEM
FÖR JAG HAR ÄNNU INTE HITTAT HEM.




Fri vers av Johnny Almeteg
Läst 353 gånger
Publicerad 2014-12-03 20:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johnny Almeteg
Johnny Almeteg