Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Paradiset Sverige

 

 

 

de kommer i skaror

de vill till det förlovade landet

de vill till Paradiset

där allt är guld och gröna skogar

 

säg, vem har lurat dessa människor

att tro att ett sådant land finns

de borde skämmas att göra så

hur ska dessa människor förstå

att problem finns här också

 

nej, vi har inget krig i Sverige

ingen svält och undernäring

de flesta har det nog ganska hyggligt ställt

men under ytan finns det mycket elände

 

det är den svenska mentaliteten

att visa upp en fin fasad

att tänka positivt

att vara mentalt stark

 

det kan nog vara svårt för de som flyr hit

att saker och ting tar tid

att man inte kan bestämma själv

var man vill bo

ingen vill flytta till Norrland

de vill till storstäderna

kanske för att de själva kommer från städer

 

nej, det är nog inte lätt

det kommer att ta tid

att integreras i Sverige för alla dessa människor

 




Övriga genrer av Öknens Ros VIP
Läst 180 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-09-10 15:59



Bookmark and Share


  Den lilla tänkande
Bra textat
sant
2015-09-13
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP