Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
maskrosen tränger ur asfalten


anpassad...perfekt ...kuvad...men inte tillintetgjord

Vem?
Jag tittar i spegeln..
tittar på hon som syns där.
Vem är hon?
Vem formade henne?
känner igen ansiktet...dragen ...ögonen
ändå är det inte hon

Ögonen har förlorat glansen..tomma...ledsna..
Ser någon?
Hon måste hålla masken..
för husfridens skull...
för barnen skull...
för andras skull.

Hur många gånger har hon inte försökt berätta....
säga hon vill gå.
Ingen vill lyssna....
den perfekta fasaden får inte spricka...
Han låter dig aldrig gå...
du är hans...
Kan man äga en annan människa?
Ja....han tror det.
Hon har anpassat sig så länge ..
så länge.

Snart bryter helvetet ut.




Fri vers av törnrosa
Läst 305 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-10-21 17:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

törnrosa