Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Styrka är inget val.

Genomlevt
Levt igenom
ett löfte att komma fram
till den andra sidan

Tyngd av jord
Andas damm
tunneln är lika lång
som levadornas levnadsdagar

Skapar cirklar runt och bakåt
Gör grund med färre sprickor
hjälper andra att slippa
behöva gräva uppåt

Och ändå
Sipprar alltid känslan av
att bara duga utan åskådare

Ord med mening som
Älskar dig,
trygghetens kitt,
allting alltid förgängligt,
skrik om att gräva uppåt

snabbare med blödande händer




Fri vers (Fri form) av norrvan
Läst 244 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2016-08-28 01:11



Bookmark and Share


  Åsa Njunjes
Starkt om det som jag tolkar som att kämpa vidare, trots allt & även om just ALLT är förgängligt.
2016-08-29
  > Nästa text
< Föregående

norrvan
norrvan