Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om att få sörja jag också

Ja
Jag har växt upp med en bror
Inte schizofren men väldigt annorlunda
Inte deprimerad eller självmordsbenägen
Men lillasyster var alltid storasyster

Ja
Jag ville aldrig att min styvpappa
Skulle vara min pappa
som aldrig lämnat mig
Som bara var iväg för ett tag
Men han tog sin del av mitt liv
I skrämmande oberäknelig majestät
Och i  en frånvarande meditativ tystnad

Ja
Han som skulle skydda
Skadade i ursinne
som vändes mot honom själv tills det inte fanns mer
Och jag trodde aldrig aldrig
ens på tidningens dödsannons

Ja
Jag skrattade nästan högt i kyrkan
När mamma bröt ihop av gråt
Kommer inte ihåg mer efter det
Vill inte och kanske inte kan

Ja
Mina syskon som inte var riktiga
Men i min verklighet, min syster och bror
Min syster och bästa vän
När resten av världen var konstigt normal
Bytte ut mig till andra sammanhang
Eller byttes ut, vad visste jag

Ja
Min pappas fru som jag inte tyckte om
På nått speciellt sätt
Men som tyckte om mig tillräckligt för att
Låta mig sova över en natt
I samma rum som deras barn

Ja
min pappas följande fru som jag inte tyckte om särskilt mycket
Men som ringde i dödsångest
Och valde att dö på min födelsedag

Ja
Min följande styvpappa som köpte godis
Och var snäll tills hans riktiga barn kom
Som kritiserade i det mesta
Som sades mellan gitarrens Taube melodi

Ja
Han dog från en dag till den fjortonde
Jag ordnade Taube på begravningen
Och skrattade inte någon gång

Ja
Sen valde M att avsluta
Innan vår tur  med vinden i håret

Ja
Sen valde min syster i hjärtat
Att gå samma väg som han
Som var hennes svajiga grund
Och jag frös i en kall vacker kyrka
Skrattade inte nu heller men var ändå rädd

Ja
Jag skäms när jag blir förbannad
När människor intervjuas i tv
Om svåra liv och bror och syster
Lämnade i bara ett varför
Och det min tanke fastnar i
Är ett stort tvivel
Har de sorger jag fått i mitt knä
Inte samma tyngd som andras

Ja
Det känns oftast
Som att andras sorger
Är översvämningen vid Slussen
Och mina mer som den första droppen
I regnet som bara drog förbi

Och ja
Jag önskar ibland att den svällde
Tills den sprack
Och virvlade upp allt jävla skräp
Oberörd av de övrigas smärta med kvitto








Fri vers av norrvan
Läst 318 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2016-09-17 10:32



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Mycket gripande text om så mycket svåra saker att gå igenom, kanske mer än de flesta!
Fint skrivet!
2016-09-17

    ej medlem längre
berörande text.
2016-09-17

    ej medlem längre
En gripande text..
2016-09-17
  > Nästa text
< Föregående

norrvan
norrvan