Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Olika diktformer

 

Lai

 

dikta rimmad vers

är en riktig pärs

javisst!

varför va´pervers

som en köttig färs

så trist

ett sånt himla härs

nä, ge hit en bärs

fascist!

 

 

Manriquena

 

även Hamlet är bekant

av sorg och grubbel dyster

sliten hans sula

 

ändock synes han charmant

dö´skallen Yorick tyster

grinar en smula

 

 

Siciliana

 

i Pisa hotar lutande tornet att välta

fast meterologen lovar vackert väder

 

i Etiopien lär miljoner människor svälta

fast meterologen lovar vackert väder

 

Från Tjernobyl rapporteras en härdsmälta

fast meterologen lovar vackert väder

 

men varför sorgesamma saker älta

när meterologen lovar vackert väder

 

 

 




Bunden vers (Annat versmått) av Öknens Ros VIP
Läst 790 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-03-11 11:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP