Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Längesedan

jag föll
jag höll.
krampaktigt tag
om dig.
Om jag bara gjorde
var du nykter.

Du ljög.
Du svek.
Jag städade flitigt.
Gick idogt ut med hundarna.
Klippte gräset.
Plockade hundskiten.
Spikade bräder.
Lagade bilen.

Du tränade.
Dränkte din ångest
i
Norrlands Guld
och andra kvinnors brunnar.
Jag kastade pet-flaskan
av märket Coca-Cola
Den du drack
i
din
nykterhet

Våra år
skadade
Våra år
skavde

Jag stängde ned. Igen
Stängde igen.
Lät en mur
resa sig
runt om.
Skydda mig

Om du har ett golv och det är ruttna brädor - kan du inte bara byta ut EN.
du måste byta dem alla.
Så sa hon.
Mediet.

Jag höll krampaktigt tag
i ett liv som byggde en mur
En mur
ingen
skulle få komma
igenom.




Fri vers av ellali
Läst 190 gånger
Publicerad 2017-06-13 14:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

ellali
ellali