Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lönen de tjänar i Norge motsvarar nio årslöner i Nepal.


Sherpas

 

 

till Norge de for

sherpas från Nepal

där de en tid bor

ty kassan är skral

 

 

anlägga stenvägar i berg

ett hårt och slitigt arbete

grå är bergens färg

grön är färgen på fårens bete

 

nu turister säkert går

mot högre toppar

de en utsikt får

som inte floppar

 

sherpas tjänar bra

trivs i Norge ja

för arbetet de gör

de får en fin dusör

 

de ber sina böner

och får sina löner

mycket pengar i Nepal

där de bor i en dal

 

tillbaka i sitt land

de bygger bättre hus

allt de gör för hand

lever ej i sus och dus

 

stolta sherper är

ett folkslag i minoritet

har ingen militär

ej heller minaret

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 162 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-06-21 12:40



Bookmark and Share


  Fulbergarn
det måste jag se

2018-06-21

  BenGust VIP
Å som dom slet, dessa sherpas. De i gårdagens TV-program.
2018-06-21
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP