Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hemlös

 

 

gatans liv är tufft och hårt

fråga dem som har det svårt

 

för dem finns ingen empati

de känner ingen eufori

 

dagarna är sig lika

för fattiga och rika

 

en skål soppa värmer gott

om än lite och smått

 

han minns med värme ljusa dar

med klappar under gran o sin far

 

all den goda julematen på bord

för den fanns det inga ord

 

med tår i ögonvrån sin mamma minns

tyvärr hon inte längre finns

 

han en klunk ur flaskan tar

och drömmer om ljuva dar´

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 150 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2019-11-20 10:41



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Att vara hemlös är svårt
livet är skoningslöst hårt
flaskan ger lite tröst
denna regniga höst
2019-11-21

    Lena Staaf VIP
Medkännande skrivet om våra olycksbröder och systrar. Bättre bostadspolitik och socialtjänst skulle reducera antalet.
2019-11-20

    Elisabeth Nilsson VIP
Ett sorgligt liv. Du skriver med medkänslans ord.
2019-11-20

  överlevaren VIP
Orden berör.....
2019-11-20

  Bodingen VIP
Kan hända vem som helst, både frivilligt och ofrivilligt
2019-11-20

  ULJO
Bedrövligt tillstånd. Borde inte behöva existera.
2019-11-20

    ej medlem längre
En dikt som med medkänsla beskriver fint
2019-11-20
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP