Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kaos

 

 

nej, världen är inte längre densamma

allt du trott och hoppats på har ej besannats

dina drömmar om en fredlig värld har grusats

människor har av maktens tjusning berusats

 

länder bombas, människor skjuts ihjäl

det är som om människor förlorat sin själ

som om de inte känner till ordet empati

men väl till det som kallas förräderi

 

vi lever i en värld som står i lågor

en värld som är full av plågor

när ska vansinnet ta slut?

finns någon som kan ta ett klokt beslut?

 

i horisonten inte ens en strimma av hopp

i havet så förorenat ingen vill ta sig ett dopp

världens ledare grälar med varandra

tycker att ordna kaoset får göras av andra

 

i min vrå av världen jag är förskonad

men otryggheten bor i närmsta stad

där har våldet slagit rot och fått fäste

där härbärgerar rövarnas näste

 

mot våld och tyranni

mot dåd och barbari

låt inte dessa banditer herraväldet få

de är få men vi är många mer än så

 

det är dags att itu med skojarna ta

de ska inte få en enda ledig da'

jaga dem intill tidens ände

så det tar slut allt elände

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 156 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2021-08-07 15:00



Bookmark and Share


  Kajan VIP
Ja, det vore något det, ett uppvaknande..
2021-08-15

  Cikoria Blå VIP
Ett viktigt ämne du tar dig an.
2021-08-08

  Bodingen VIP
Alla däggdjur som är rovdjur har ju ögonen riktade framåt, som hos människan, inte åt sidorna...tyvärr...
2021-08-07

  Susen VIP
Kaos en titel som symboliserar verkligheten i världen. Snyggt rimmat. Gillar uppmaningen i slutraderna
2021-08-07

  BenGust VIP
Makt korrumperar.
Ser folk som spelpjäser
vilka går att hunsa med och
flytta runt.
Makteliten blir som en instutition
där få äger tillträde.
2021-08-07
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP