Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Största möjliga tyssstnad!

 

 

det är nå't konstigt med folk numera

alltid måste de kommunicera

alltid måste de konversera

en del måste rapportera

 

det är aldrig döda punkter nånstans

inte ens i en virvlande dans

ej heller när nån frågar på chans

numera modernt med transparens 

 

ett ständigt flöde av ord och meningar

det pratas i alla föreningar

det tjatas om alla förseningar

det diskuteras om alla föroreningar

 

jag söker mig till skogens lugn och ro

låter ting och saker bero

i kropp och huvud ingen oro

ett lugnande silencio

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 142 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2022-02-23 08:36



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
"Skogens lugn och ro"... en sanning med modifikation i "min" skog emellanåt, grymtande vildsvin, ylande vargar, brölande rådjur, mumlande älgar, gapiga lodjur, nära-döden-skrin av harar och hoande ugglor samt morr av något obestämt vidunder. Önskar ibland att man var en ros i en öken ;-)
2022-03-08

  Susen VIP
Att stanna upp och lyssna på tystnaden. Fint skildrat
2022-02-24

  ULJO
Skogen en bra plats för att hitta lugnet
2022-02-24

    Lena Staaf VIP
Fin dikt med funderingar om vilket prat som verkligen behövs och vilket som är skönt att slippa.
2022-02-23

  Kungskobran VIP
Så sant, prat kan vara påfrestande
2022-02-23

  Marita Ohlquist VIP
Visst är det bra med kommunikation, men ibland är det skönt att vila i tystnaden.
2022-02-23

  Sparvögat VIP
Som dina ord så fint beskriver söker jag ofta tystnaden i naturens famn…

2022-02-23
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP