Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det blev en mörk och dyster dikt denna gången.


Det mörkaste

 

 

om hjärtats röst får tala

om känslorna befrias

att intet förhala

må kärleken prisas

 

utan kärlek liv värdelöst

inget spelar roll

grått och meningslöst

man på inget har koll

 

håglöshet blir tillvaron

mörka moln skymmer

oket väger ton

missmod livet rymmer

 

hur orka resa sig upp

ur detta tunga tröga

syna under lupp

med ett annat öga

 

ett gediget arbete krävs

hålla ut till man kiknar

nästan så man kvävs

livet inget annat liknar

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 110 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2023-04-15 10:05



Bookmark and Share


  Mats Edin VIP
Upplyftande trots all tyngd
2023-04-18

  Marita Ohlquist VIP
Bra förmedlat om hur det känns när man känner sig sviken och besviken.
2023-04-17

  Susen VIP
Att sätta ord på sorg och mörker kan vara en utmaning. Du lyckas! Bravo
2023-04-16

  Kungskobran VIP
Håll ut
livet är inte slut
även om det fått en törn
väntar kärleken runt nästa hörn
2023-04-16

    Lena Staaf VIP
Du fångar fint känslan av sorg, mörker och övergivenhet.
2023-04-16

  Sparvögat VIP
Poesin famnar alla livets känslor ~
som vemodet vilar i dina ord…
2023-04-15

  Bodingen VIP
Mörk och dyster - som poesi bör vara, bra formulerat!
2023-04-15
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP