Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
To honorable warrior imam Husayin ibn Ali (e.a)


Imam Husayin ibn Ali

I modiga hjärtats rike föddes en legend,
Husayn ibn Ali, med sin ädla väg som sänd.
Han bar på sanning och rättvisa i sitt bröst,
En symbol för mod och styrka, i världen störst.

I Karbalas fält, han stod upp för det goda,
Motstånd mot tyranni, han var ej förlåten.
Med mod och tapperhet, han tog sin plats,
För att försvara sanningen, i varje konflikt.

Med sin familj och följeslagare vid sin sida,
Han marscherade fram med stolthet och frid.
För rättfärdighetens skull, han offrade allt,
Med en stark vilja, av sanningens kall han blev förfall.

Även om hans styrka var övermäktig,
Så stod han fast, trots motståndet svår.
Hans mod och hängivenhet, en inspiration,
För att kämpa för det rätta, utan reservation.

Husayn ibn Alis namn, för alltid ska leva,
I våra hjärtan, hans minne ska vi bevara.
En symbol för mod och rättvisa, så stor,
I evigheten, hans ära ska vi för alltid förvara.

Av: Ahmed Alabed




Prosa (Kortnovell) av Ahmed Alabed
Läst 84 gånger
Publicerad 2023-07-31 15:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ahmed Alabed