Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Inför det nya året

 

 

Nyårslöften hastigt ångrade

uttalade i en berusande stund

eftertankens kranka blekhet

lika blek som döden själv

 

nej, här ges inga löften

av läxan man en en gång lärt

löften är bara tomma såpbubblor

skimrar bara en kort sekund

 

bättre då att inget lova

slippa bli desillusionerad

framtiden kan vi ej spå

men göra så gott vi kan

 

att förhärda är ej att rekommendera

ej heller att på pengar spendera

goda råd behöver ej alls bli dyra

tänk efter innan du handlar

 

goda gärningar kommer belönas

lika mycket värda som pengar

vårda de vänner du har

ty det är en rikedom guld värd

 

låt det nya året skålas in

med förhoppning om fred

i varje själ, i hjärta likaså

låt det goda segra över mörkret

 

 




Fri vers (Fri form) av Öknens Ros VIP
Läst 62 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2023-12-31 11:59



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
En bra och tankeväckande text med ett fantastiskt avslut.
2024-01-01
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP