Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Girigheten (de stal våra pensionspengar)

 

 

politiker fick en snillrik ide´

medan de åt en god pate´

säg vänner vad tycker ni?

är vi inte ett härligt parti?

 

vad sägs om att införa reform

som blir en häftig norm?

vi tar från de fattigas kista

de kan säkert dem mista

 

sedan vi tvingar dem välja

de kommer säkert att detta svälja

låt dem satsa på fonder många

listan på dem är ju långa

 

aningslösa folket är

ja, jag svär

detta är det bästa vi gjort

fast det måste gå fort

 

innan folket anar oråd

ty detta är ett stordåd

vad säger ni kamrater?

här är inga olater

 

så härligt vara politiker

man är sin egen kritiker

som en lekstuga det är

till rikedom det bär

 

detta kalllas demokrati

men däruti

sig döljer lurendrejeri

 

"ta från de fattiga, ge till de rika"

det är devisen som är ledord

rika blir rikare på vår jord

gränser finns ej för de snikna




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 54 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2024-02-23 09:05



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Jag tror att alla politiker vill oss väl men genomför det på lite olika sätt.
Att det uppstår rika hela tiden är ett tecken på ett dynamiskt samhälle som i slutändan är oss till godo. Alla pengar arbetar, även de rikas, de ligger inte i en stor binge som Joakim von Anka.
2024-02-24

  Marita Ohlquist VIP
Vilka politiker vill oss väl
är något att fundera på
innan vi till nästa val
till urnorna skall gå.
2024-02-23

  Larz Gustafsson VIP
Ännu ett skäl att följa mitt exempel: Vägra att rösta!
2024-02-23
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP