Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Då var det dags igen.

Sitter för mig själv, det är lördag kväll.
Trots att jag har en familj, sitter jag där själv.
Vilken kväll vi skulle ha, du och jag.
I soffan skulle vi mysa, när tiden äntligen fanns.
Sagorna var lästa, och lillen sov så sött.
Men tröttheten kom, kvällen var redan över.
Nu sitter jag där själv, och på datorn knappar.
Ögonen är tunga, stavfelen är många.
Söker tröst i en ostbåge, men får bara smulor på skjortan.
Hunden han snarkar, tur är väl det.
Annars hade jag somnat, tidigt en lördag kväll.
Till sängen jag längtar, hoppas få sova en natt.
”Pappa läsa saga”, blir nog min väckarklocka inatt.
Hoppas han sover tungt, en sovmorgon skulle vara skönt.
Men trots det måste jag vara uppe, det är ändå lördag kväll.




Fri vers av MaBo
Läst 389 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-09-29 23:31



Bookmark and Share


  charlotte hedendahl
Bra skrivet! Visst är det så att man inte vill gå och lägga sig när det är lördagkväll,tänker likadant själv,så det är en uppfattning som inte verkar försvinna med åldern ! ;-D
Kram Charlotte
2007-10-07

    Jee Dee
Det är bara och slå ut framtänderna med en whisky!
2007-10-01

  Lasseman VIP
Men njut av natten min vän! den kan frambringa magi och äventyr! om du bara vill! eller så kan du kan ju ta en single malt wirre med grannen! eller bara läsa och njuta av andra poeter.. där finns många som du och jag.. kram
2007-09-30
  > Nästa text
< Föregående

MaBo