Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
15/10/2008


Stockholm,Kärleken och regnet

 

 

 

 

Välj du platsen

eller vilket café

som går som svärdet i havet

Välj du platsen

för jag är helt förlamad i marin pelikan i dina ögon

som återvänder från slutet av tider

 

När det regnar i Stockholm

behöver jag lite av effektion

Så kom in

smyg dig under min blöta kappa

under min skjorta

kryp under mitt skin

och smyg dig i mitt bröst


 

Emigrera som den röda fisken

från mitt vänstra öga till mitt högra


emigrera från min handflata

till mina läppar

Rita mitt ansikte på regnets dagbok

rita mitt ansikte på nätter,kristallen

och på skalen av ek träden

 


älska med mig under åskan

regnet och blixten

och ge mig ett hemland

i din gråa kappa

Korsfäst mig mellen dina bröst ny kristus

och döp mig med rosvatten

 

Kyss mig på alla torg

kyss mig ovanför de brutna löven

och håll om mig tätt

Krama mig framför folkmassan

Skrik som vargen mitt i natten

och blöda...

likt såret i bröstet

och skänk mig härligaste känslan av döden

och deliriums gåvan

 

När det regnar i Stockholm

 blommstrar min depressions grenar

och min sorger får händer

Så kryp under mitt täcke

och slit isär mig

där jag tappar andan

där hudar flammar tätt

där vi glödande kan

smälta till

ett

 

Jag har inget klart beslut i mina tankar

så ta mig var du vill

hur du vill

och lämna mig vart du vill

bara du införskaffar till mig

dagstidningar

pennor

vinflaskor

och ciggaretter

Här får du min bil nycklar


Så kör mot vinden,,,

och mot slumpen !

kör i de små gatorna som saknar namn

kör i alla gränderna

älska mig lite

och bryt mot trafikreglar lite

bara lämna mig i din högra hand lite

i din vänstra lite

för dina händer är mitt säkerhetsbälte..


kärlek har inga kartor

och passionen har inga kartor i min bröstkorg




leta efter en lägenhet som är täckt med sanden

leta upp en hottel som aldrig frågar älskande om deras namn


låt mig spendera med dig hela natten

i krogar som tar inte emot någon

utom du och jag



Så bestäm du platsen

För kärleken i Stockholm

är likt vinet på matbordet

som Gud...

finns överallt

 




Fri vers av Josef Ahl
Läst 508 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2008-11-23 20:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Josef Ahl
Josef Ahl