Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(Ett brev till en Man)


ETT BREV FRÅN EN DUM KVINNA


  (1)

Käre Herre,

Detta är ett brev från en dum kvinna

Har en dum kvinna före mig, skrivit till dig?

Mitt namn?

Kan sätta namn åt sidan

Johanna, Erika, Malin, sofia eller Frida

 

Den silliest sak vi bär, min Master - är namn

 

(2)

Min Master:

Jag är rädd för att säga mina tankar

Jag är rädd - om jag gjorde --

att himlen skulle bränna

För din kön, käre Herre,

konfiskerar blåa bokstäver

konfiskerar drömmar från skatt kistor för kvinnor

dämpning, på känslor av kvinnor

Det använder makten ...

 

att tala med kvinnor

och slakteributiker våren och passioner

och svarta flätor

Och din kön, käre Herre,

Tillverkar den ömtåliga krona i kön

från skallar av kvinnor

 

(3)

 Master Inte kritisera mig, Master

Om jag min handstil är dålig

För jag skriver och han skriker bakom min dörr

 

Min herre!

våldtäcktsmannen ligger bakom min dörr!

Han kommer slaktar mig

Om han såg mitt brev

Han kommer att skära huvudet av mig

Om jag talade om min plan att skilja mig 

 
 

För din kön, käre Herre,

Omger kvinnor med spjut

Och din kön, käre Master

väljer män att bli profeter,

och begraver kvinnorna i damm.

 

(4)

Bli inte upprörda!

Käre Herre, från dessa linjer

Bli inte upprörda!

Om jag krossa klagomål blockeras i århundraden

Om jag oförseglad mitt medvetande

Om jag sprang iväg ...

Från kupoler av Harem i slott

Om jag uppror mot orättviset  ...

 
 

Bli inte irriterad, käre Herre

Om jag visade dig mina känslor

för din kön

Är inte om poesi eller känslor.

mannen - och ursäkta min oförskämdhet - inte förstår kvinnor

men under duk.

 

 (5)

Men Jag är ledsen min master-Om jag har oförskämt attackerade Konungariket av Män

för stor litteratur förstås --

är litteratur av kvinnor

Och kärleken har alltid varit

tilldelning av män ...

Och kön har alltid varit

ett läkemedel som säljs till män

En senil saga, frihet för kvinnor

För det finns ingen frihet

Andra än de fria män ..

Min Master

 

Säg allt du vill om mig.

Det spelar ingen roll för mig:

Grunt ... Dum .. Enkel hjärna...

Det gäller inte mig längre ..

För den som skriver om sin oro ...

i logik av Män kallas

för en dum kvinna

och inte jag säga i början

att jag är en dum kvinna?




Fri vers av Josef Ahl
Läst 745 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-06-21 17:16



Bookmark and Share


  anits VIP
Mycket starkt och berörande
2009-06-21

  Suzy med punkterna
Bland det bästa jag läst.......mycket talande och texten berör mig starkt!
2009-06-21

  Måna N. Berger
Helt enkelt lysande!
2009-06-21
  > Nästa text
< Föregående

Josef Ahl
Josef Ahl