Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vill du verkligen veta varför ?

   

 

 1

Jag vill älska dig

för att komma in inom jasminens religion

och bevara havets blåhet

och poesins civilisation

 

2

vill älska dig  

så att färgerna av skogar

ska vara trygga

och poesins fiskar som simmar i mitt blod

ska vara trygga

 

 3

Jag vill älska dig

för att kunna återvinna min barndom

mitt gamla hus

rum efter rum

träd efter träd

fågel efter fågel

och prata med rosorna

 

4

Jag vill älska dig min lady...

i denna tid

när kärleken blev handikappad

språket handikappat

och poesiens böcker handikappade

Nu kan inte träden stå på sina ben

och fåglarna kan inte flyga med sina vingar

och sjärnorna kan inte röra på sig

 

5

Jag vill älska dig

innan jag matar elden med min sista dikt

jag vill älska dig min lady

och ändra kalendrarna

och ge nya namn för månaderna och dagarna

och korrigera världens klockor

efter dina stegs rytmer..

 

6

 Jag vill älska dig

Vill skänka luften din doft

som smyger in till caféet

innan du kommer

 

7

Jag vill älska dig

för att skapa nya unika årstider

och lämna tillbaka till havet sin blå kappa

och till poeterna deras skrivhäfte

och få dig att känna mig

och känna min eleganta tankegång...

 

 8

Jag vill älska dig

för att jag vill lämna tillbaka till Chikofiski sin vita gås

och till Puol velarei.. Paris nycklar

och till Elvan Kosh.. sin ros

och till Largon..Elzas ögon

 

9

Jag vill att du ska vara min älskling

för att få en ny värld

och dikten vinner över hatet

och böckerna och rosorna vinner över vapenfabriker!

 

 10

jag vill att du ska vara min älskling

för att återvinna  sakerna som liknar mig

och träden som följer efter mig

och katterna som leker med mig

och river upp mig

och dikterna som var skriver mig

 

11

Jag vill älska dig

för att jag vill återuppleva dikter av Lorka..

Majakofski..

och Pablo Neroda..

 

12

Jag vill älska dig

för himlen blev så låg

och historien

och profeternas råd

och poeternas ord

blev så låga

så därför avrådde trollgummorna

och spågummorna mig

att vara med dig

för att lämna tillbaka himlen

till sin plats




Fri vers av Josef Ahl
Läst 497 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2008-11-24 06:00



Bookmark and Share


  ia VIP
en början ett mitt ett slut
i kärlek
vackra ord
ibland blir önskan kanske förmycket
man vill och känner

du skapar många funderingar
kanon bra
2008-11-24

  Larz Gustafsson VIP
Det här är vackert. Men "blåhet" ställer jag inte upp på.
2008-11-24

  opheliavampira
"jag vill älska dig

innan jag matar elden med min sista dikt"
får du inte göra!!! mata elden med annat men inte med dina dikter, och din sista dikt får inte komma på LÄNGE!!! för jag ( bland många) vill fortsätta läsa det du skriver
2008-11-24
  > Nästa text
< Föregående

Josef Ahl
Josef Ahl