Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


och på museet

åkte till Malmö
Köpenhamn var grymt
simmade i hamnen
solstolar och vin
på träarbeten
sexpack frotterar sig
på båtar
inbjudande
omgiven
släntrar runt
med språk debatt
ju mer människor
desto mer ensam
bristande engagemang
vid bokaffären blev tjock
med en smal tjej
nykter med ett fyllo
stormade en gräns
inga papper slösade
på vita förmåner
dyslexi skapar
irrfärder i
glödande färger
låg med en kvinna
vaknade upp ren
men Stephen King
var på frukost
planerade med universum
te och pannkakor
af Klints essä var grym
men Piraten var bortrest
när vi vaknar
kommer hon fråga
jag ska berätta
allting
berättade om sina drömmar
så konstigt
jag har aldrig varit
bara min fantasi

- Översättning frank Bergsten




Fri vers av Colm Kiernan
Läst 41 gånger
Publicerad 2023-12-27 14:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Colm Kiernan
Colm Kiernan