Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Sitter på köksstolar

Som en katt driven dröm milt och sävligt piano skönt
klockor och tid studsar rytmiskt fram från ämne till sak
mat skjuts åt sidan hungern att mättas hänför våra tankar
tankeformuleringar som får dig att lyssna
öppnar upp betydelserna känslorna förståelserna
räcker flödar in i kreativa rum skrymslen och vrår sällan utforskade i vardagen
samtal på kaféer pub gatuhörn middag eller arbetsplatser
berövad på sömn omslingrad av dagarna som går driver verkligheten
går in i kretsloppet upprepar ämnen som mantran sånger svajande vacklande
blir stadig med te upphällt från turkiska kannor från spisen
en stilla rytm rinner genom varje dag inte säker på var det kommer att sluta
känslor vadar genom ritualen och smuttar sitter på köksstolar
att flytta till ett vardagsrum skulle stoppa pulsen kanske döda flytet
att inte sluta för sömn är ingen bra idé
även om det är grymt snack hur luktar prat efter några dagar
beror det på varje ämne
blanda det rätt så det doftar ros eller något annat
hur sexig kan en armhåla vara efter dagar av mognad
men allt detta ger plats för den skönt perversa själen


- Översättning Frank Bergsten




Fri vers av Colm Kiernan
Läst 88 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-12-28 13:18



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Perversion kan aldrig vara positiv.
It's an abomination, just like Xmas.
2023-12-28

  Larz Gustafsson VIP
Perversion kan aldrig vara positiv.
It's an abomination, just like Xmas.
2023-12-28
  > Nästa text
< Föregående

Colm Kiernan
Colm Kiernan