Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Antligen ro

Jag vill bli begravd
i en enkel låda av trä
med enkelt täcke av ull
under ett enkelt träkors.

Vid den lilla mörka floden
som flyter som den vore nedan havet
nära det gistna gamla huset
och det stora djävulsträdet.

Nerför någon gammal grusväg
med de stora järngrindarna
mitt på ett fält
där gravarna är gamla och alla,
ligger och väntar.

- Översättning frank Bergsten

https://www.colmkiernan.com/post/antligen-ro




Fri vers av Colm Kiernan
Läst 73 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-12-27 14:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Colm Kiernan
Colm Kiernan