Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
User avatar

foxy53


71 år Female icon från Örebro


Dagbok

Dagbok - Juli 2016

« Tillbaka till dagböckerSkissen av Camilla Thulin

Tisdag den 19 Juli 2016

Dejt 2 i Skåne, med mitt alter ego...

Jag ställde klockan, trots semestertid, för att komma iväg och hinna med det som jag planerat. Mitt alter ego mötte upp utanför Dunkers kulturhus i Helsingborg, idéen till utflykten kom från https://bosseliden.wordpress.com.

Jag vandrade igenom en utställning om Helsingborgs historia, en om ett konstnärspar från Helsingborg, en av Karin Wiberg, Sven Nordqvists Mamma Mu och Pettson och Findus fanns som ett barnens paradis och sist men inte minst var delar ur Camilla Thulins skapelser utställda, så vackra.

Efter de här tre utställningarna, shoppade jag en handduk med nubbevisor, ett yatzy med Mamma Mu och en poster på Camilla Thulins kläder.
Dax för lunch i bistron med utsikt över hamnen, tyvärr lite för kallt för att sitta ute... jag var sommarklädd...


Därefter Sven Nordqvists händer skissar på Pettson o Findus...teknikens under... och barnen leker Mamma Mu och klär ut sig till Findus.

Sedan avslutade jag med att njuta av Camilla Thulins kreationer, bland annat till Army of Lovers...

På hemvägen ville vi åka via Skälderviken och Mölle, långt om länge kom jag dit och ännu längre tid tog det mig att ta mig därifrån. Jag hittade ingen väg igenom Mölle och fick ta mig tillbaka från Norra kustvägen till väg 112, med stöd av min GPS, som jag efter våra trevliga pratstunder under hemfärden, döpt till Gunsan Pettersson...

På vägen hem fikade jag världens godaste krusbärskaka, med kompott och grädde, i Krapperup, samt köpte några väldoftande tvålar.... en av mina svagheter...

Ännu en riktigt bra dejt...detta ger mersmak...Målningen finns på Sandgrund, målad av Lars Lerin.

Tisdag den 19 Juli 2016

Första dejten med mitt alter ego

Veckan efter midsommar gick jag en sommarkurs på Katrinebergs folkhögskola, i Vessigebro, 2-3 mil utanför Falkenberg. Det var på samma skola, som min mamma lärde sig att bli en duktig husmor, för 80 år sedan. Jag har länge haft som dröm att få någon slags egen anknytning till den vackra skolan.

Det var en 4 dagars kurs i kreativt skrivande, och kreativt var det... Vi var 9 stycken, som skrev så pennan glödde och hjärnan tömdes på allt vad fantasi och skapande hette. Våra lärare var tre engagerade varma kvinnor, som fick oss att utmana oss själva.
Jag upptäckte att jag har en mycket livligare fantasi än jag trott, att jag visst kan skriva både längre och kortare noveller och kanske till och med har tillräckligt material, i mitt huvud, för en bok. Jag tänker i alla fall försöka...Vi fick lära oss att ge respons på ett konstruktivt sätt, att skapa inledningar på våra berättelser, som fångar en läsare och en väldig massa mer, som jag inte ska avslöja om ni blir sugna på att gå.

Vi pratade oxå om livskvalité, hitta sin energi, sin vrede, sin källa till skapande. Vi talade om att gå på dejt med sig själv, att gå med bara sig själv på en utställning, en bio eller dylikt. Det har jag anammat, eftersom jag inte är så social, men har svårt att ta mig iväg själv har jag lockat mig själv, med lite extra lyx.

Förra veckan var jag i Karlstad på Sandgrund och såg dels utställningen av Mikael Persbrandt, som jag gillade. Den var inte vacker och rofylld, snarare vass och oroande, men lämnade mig inte likgiltig.

Lars Lerins verk gav mig mer lugn men också något annat...kanske en lust att måla... något jag aldrig gjort inte trott mig om att kunna. Han väckte en nyfikenhet i mig...

När jag gått runt två varv, innesluten i mig själv, ätit en god smörgås och köpt några vackra vykort gav jag mig iväg till min lilla Elsa Peugeot. Vi styrde kosan mot Örebro, men när vi närmade oss Alsters herrgård bestämde jag och mitt alter ego att vi skulle göra en avstickare dit.

Jag föll som vanligt för ännu en mugg med rosor och så ett bokmärke med Fröding. Vi såg ytterligare en utställning och så tog vi en sväng på egen hand i trädgården, mest för att få testa den nya kameran.Jag var nöjd med min dag och med min trevliga dejt, som gav mersmak. Det blir en ny utflyktsresumé i veckan...

 

2016

juli (2)
mars (2)