Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
User avatar

Osram


52 år Female icon från Oskarshamn


Dagbok

Dagbok - Februari 2006

« Tillbaka till dagböcker

Från bloggen 2006-02-26


Måndag den 27 Februari 2006

När jag var liten

När jag var liten skrev jag historier och min största önskan var att bli författare. Dagbok har jag skrivit sen jag var sju eller åtta år gammal och jag hade en grön bok jag skrev poesi i tillsammans med mina inklistrade bokmärken. Jag skrev sagor och berättelser redan i lågstadiet. Mellan åldern elva och fjorton skrev jag en berättelse som var över hundra sidor och jag skrev utkastet för hand för att sedan skriva rent det på min röda skrivmaskin av plast.

Historien i sig var en fantasy-saga med mycket romantik och monster och en massa annat som rymdes i mitt huvud. Jag hittade på egna namn på personer och platser och en del stal jag säkert också. Denna "bok" var inget mästerverk och jag gav naturligtvis aldrig ut den. Den har för evigt stannat kvar i skrivbordslådan för att sedan arkiveras vidare någonstans på vinden.

Historien har både toppar och dalar och skulle säkert behövas redigeras ganska kraftigt om det varit aktuellt att ge ut den i tryck. Men det var ju aldrig det. Och idag tycker jag mer att det är ett stycke intressant dokumetation av min egen utveckling mellan elva års ålder till fjortisåldern. Det hände ganska mycket under den perioden av mitt liv och det avspeglade sig i mitt skrivande och i hur jag uttryckte mig.

Jag vill fortfarande bli författare lika hett som jag ville i barndomen. Att vara författare och att faktiskt bli publicerad är hårt arbete och det gäller att tro på sig själv och att våga ta risker. Jag trodde väl som den naiva tonåringen jag var, att jag skulle bli upptäckt eller att det bara var att skriva och att allt skulle ge sig självt. Eller så reflekterade jag aldrig över det mer än att jag ville bli författare.

För mig är det så, att så fort det blir fråga om att prestera någonting, så låser det sig för mig. Det gäller såväl i mitt skrivande som i andra delar av mitt liv.

När jag var liten, hade jag massor av drömmar
och det har jag fortfarande.

 

2006

juli (1)
februari (1)