Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hur ska man förstå poesi???


Poesin öppnar upp många dörrar

det är liksom meningen!



Var inte rädd för någon av dessa dörrar.




Fri vers av Anders Nordlander VIP
Läst 175 gånger
Publicerad 2011-11-05 20:28

* Spara bokmärke
* Kommentera text
* Privat textkritik
* Skriv ut
* Spara som PDF


Bookmark and Share


Shahla Haghi
DET ÄR DE STÄNGDA DÖRRAR SOM FÖDER POESIN. JAG HÅLLER MED DIG. MEN BAKOM VARJE DESSA STÄNGDA DÖRRAR FINNS EN DORVAKT SOM DIKTERAR ORDEN SOM BILDAR POESIN. DORVAKTER HAR OLIKA BEHOV. OCH DET ÄR DET SOM GÖR ALLT ROLIGT OCH SPÄNNADE.
2011-11-15

LassO
Men det kan va som Luther sa, "ibland får man lyfta på hatten och gå förbi", typ. Man klarar inte allt helt enkelt. Man gillar inte allt heller, men man kan låta andra göra det, ostört.
2011-11-13

erkki
Förstå poesi? Det är nog väldigt individuellt. Min syn: Man får dels budskap/associationer, dels språklig njutning. Antingen eller, eller både och. Associationerna är väl dörrarna du talar om. Andra talar om vackra språkliga "ackord". Jag kan inte riktigt förstå detta, men inser att vissa gör det. Och uppskattar det. Så kan det vara maffigt också som 'Det eviga' av E Tegner. Läs inledningen! Eller min lek med den: 'De eviga' :-)
2011-11-05

Mats Henricson
En bra definition av Dig, A N !
2011-11-05

Mats Henricson
Att tala om "Spammare" här är ju bara så PATETISKT ! De ,som läst på ,VET att "spam" är ,oftast, en massa oönskad reklam ! Att kalla dem som skriver mycket för "spammare" är OFÖRSKÄMT ! Även kvantitet kan innehålla kvalitet ! Men något annat var ju inte att vänta från den signatur som det handlar om !
2011-11-05

Anders Nordlander VIP
läs texten... inte bara rubriken käre vän... lodjur
2011-11-05

lodjuret/seglare VIP
Skall man 'förstå' poesi? Och jag som trodde att det där var liksom öppet för egen tolkning, vad som är vad, upp eller ner eller vad sjutton det nu är om alls där något. Ja, sedan har vi ju ramen också, är den förgylld eller saknas den helt? Jag har inte slagit upp det där i chokladencyklopedin heller.
2011-11-05





  < Föregående