Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tänk om stenar kunde tala

Hårda otillgängliga stenar
De kan väl inte ha något liv
Nej, det är klart
Men tänk om

Vad hade de kunnat säga till oss?

Stengärdsgårdarna
Har du sett så många det finns
En del gömda i skogen
Där hus och gårdar en gång fanns

Runstenarna
Visst, det finns en text på dem
Men hur var människorna som skrev?
Hur var deras liv?

Gravstenarna
Alla gravstenar har ett språk
Varje människa bär på sin sida
När alla ligger i Minneslunden mister vi många sidor

Gatustenarna
Stackars djävlar så mycket stryk de måste tåla
Stensättarna bygger historia efter historia
Jag gillar inte asfalt
Det blir så opersonligt

Stenen i skogen
Där jag fick min första kyss
Den var så mjuk
Med grön mossa
Undrar om känslorna fortplantades




Fri vers (Fri form) av Kristina Ahlberg
Läst 229 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-10-12 20:44



Bookmark and Share


  stenen/ Yv Ericsson
Oxå jag!
Och jag kan tala:)
Bokmärker din underbara text givetvis!
2009-10-12
  > Nästa text
< Föregående

Kristina Ahlberg
Kristina Ahlberg