Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Varje årstid ger med sig något speciellt...det finns hur mycket som helst


Årstiderna

Våren kom -

med tussilago och

vårfåglarnas sång och

ett underbart ljus utanför

våra hus tillsammans med alla måsten


Sommaren kom -

när våren gjort sitt

och en skir grönska spred sig

i träden

jag minns såväl hur sommarens

blommande äng bjöd på sin vackra

färgprakt och ljudet av ekans åror

i vattnet


Hösten kom -

när sommaren gjort sig redo att

lämna över till en underbar fas

i så många härliga färger och mörkret

åter igen utanför våra hus faller

men ett värmeljus är det som förgyller

den kanske lite tunga och trista tiden

och fåglarna till södern far bort


Vintern kom -

när hösten inte orkar bjuda på någon

mer färgprakt allt stannar till och vilar verkligen

ut under ett gnistrande täcke och ger oss

sin allra vackraste sida i solens sken

091013





Övriga genrer av sajo
Läst 135 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-10-13 22:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

sajo