Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Händer

Händer som idag är varma
men tvingas att stilla vila
medans historien runt dem kila

händer

som en gång lånade en änglamakerskas nålar
för att se deras användbarhet
och till pilkastning duglighet

händer

vars fingrar färdats över gitarrsträngar
spridit glädje och manat till dans
rest med dressin, när ej bil fanns

händer

som smekt en kvinnas lust
sökte kärlek och denna vann
en käresta, som i sjukdom försvann

händer

som en gång hållit en dotter
varit en far så stolt och lycklig
men steget är kort till o-lycklig

händer

som varit en trogen aseat
på samma ställe arbetat
men meningen med livet letat

händer

som idag är varma
kan imorgon vara kalla






Fri vers (Fri form) av Maria Malm
Läst 341 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-10-20 10:31



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
Underbart fint om händers vikt och betydelse..


händer

som idag är varma
kan imorgon vara kalla
2009-10-20

  anits VIP
Tänkvärda rader
2009-10-20
  > Nästa text
< Föregående

Maria Malm