Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en trogen vän som tillslut visar sig vara lömsk och falsk


skadeglädje

Skadeglädje
Din vän säger hur underbar du kan vara
Hon säger att hon alla dina svåra frågor kan besvara
Men hon försöker putta ut dig ur rampljuset
Hon försöker putta ner dig som en trasdocka från trapphuset
Varför är du så förblindad
Varför känner du dig förhindrad?
Det krävdes ingen erfarenhet att bli vän
Men att bli av med henne var svårare sen
Hon stoppar kniven i din rygg
Hon leker oskuldsful och skygg
Men skadeglädjen pumpar i hennes vilja
Men du kan inte henne dubbelmoraler skilja
Hon intalar dig vilken bra väninna hon är
Men bakom din rygg hon om dig svär
Hon tvingar dig att ha samma smak
Hon tränger in dig i byxor som inte passar din bak
Hon höjer upp sig fastän du är förblindad
Hon har dig runt sitt finger lindrad
Hon tar över hela ditt liv
Hon slickar på skadeglädjens kniv
Hon tvingar i dig saker du inte vill ha
Hon säger att du inga egna saker får ta
Du måste enbart vara hennes slav
Du måste uppfylla hennes krav
För hon är krävande efter din uppmärksamhet
Hon ger dig inte din egen ensamhet
Du förlorar ditt eget liv och blir hennes slav
Du måste upfylla hennes krav
Avundsjukan sitter i hennes hår
Som nu kanske till hennes höfter når
Hennes ögon djupa är
Men innerst inne hon om dig svär
Hon den snälla masken vardag bär
Men bakom den hon tyst svär
Hon har dig i sitt grepp
Ta dig loss annars blir du knäpp…




Bunden vers (Rim) av Eleanor
Läst 253 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-10-19 22:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Eleanor
Eleanor