Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Texten är nyskriven för att eventuellt läsas upp för en grupp troende på gemensam resa nu i helgen, alltså ett gratis beställningsverk om livet självt (om rimmen inte kommer riktigt som du önskar, tänk då på hur verkligheten ofta ter sig)


Tänk om jag vore en sadel (beställningsverk)





Tänk om du svalde en kärna
ur ett plommon i svalget trängde ner
då skulle du önska det ogjort
och aldrig åt du väl ett plommon mer

tänk om jag vore en guldtand
en kostbar tingest i käken framtill
eller en av glas och gjord av sand
lysande upp världen för grannen

tänk om jag vore en sadel
då red många unga vänner på mig
de skulle vara helt utan tadel
även om hästen under oss trampade fel

tänk om jag vore en skola
där ungarna levde just bus
där skulle vart hjärta brinna
långt mer än blott ett eldhärjat hus

tänk om jag vore en skog
i den skulle familjerna vandra
över trädens rötter, under lövkronor granna
där kunde folk ledigt möta varandra

tänk om jag vore en sadel
då red många unga vänner på mig
de skulle vara helt utan tadel
även om hästen under oss trampade fel




Fri vers (Fri form) av lodjuret/seglare VIP
Läst 570 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-10-22 17:16



Bookmark and Share


  Carola Jeryd
Ja du...då vore jag din häst!
Kramiz
2009-10-23

  Ewa-Britt Nilson VIP
Ja att nån finns
till för andra då blir
det ju gott att vandra...
2009-10-22

  erkki
PLOMMONKÄRNA GULDTAND SADEL SKOG SKOLA. olika saker, på gott och ont i vår vardag. Du vandrar runt i några av livets händelser på ett trevligt sätt. Klart läsvärt!
2009-10-22

    eva m h
Härlig livsdikt!
2009-10-22
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP