Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I staden jag inte minns namnet på.

Hon satt vid baren i en rökig lokal.
Rökte extra långa cigaretter, och beställde
in glas av husets röda.

Jag tyckte känns igen hennes välformade ben,
som den korta kjolen blottade.
Kanske hade dom dansat en sorgsen
dans, i staden jag inte minns namnet på.

För mycket röd läppstift berättade,
ett förflutet jag kunde relatera till.
Varken hon eller jag var kärleksbarn,
med en plats i världen,
vi kunde förlita oss på.

Jag kunde höra hennes hjärtas slag,
spela på gatan för småmynt.
Mitt slagna hjärta stannade upp,
och lyssnade till hennes klagande,
sorgsna blues.

Jag drack upp min öl och betalade notan.
Tyckte känna hennes blick tråna,
efter mig,
när jag ensam begav mig ut genom dörren.

Kanske skulle vi ses en dag i staden jag inte minns namnet på.







Fri vers av Peter V. Janson
Läst 347 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2009-10-23 17:52



Bookmark and Share


  Cosmic Johanna
Håller med poeterna att stämningen är så fin i denna,

sorgsen men äkta på något vis.

Ett levande konstverk om ordens magi.

Applåder!
2009-11-14

  Mr Lindemann VIP
Gulligt dikt
2009-10-24

  Baystream
Jag gillar den. Känslan i orden... "I staden jag inte minns namnet på"
Kan betyda så mycket.
2009-10-24

  The Stargazer
Jag tror att jag har förälskat mig lite i den här dikten faktiskt. Det är något med hela atmosfären över den, så melankolisk men samtidigt så vacker. Finns säkert mycket mer att säga, men jag hittar inte riktigt de rätta orden.. Ville bara berätta att jag verkligen tycker om den.
2009-10-23
  > Nästa text
< Föregående

Peter V. Janson
Peter V. Janson