Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
<em>...gammas skåpmat blir som ny...</em><br>


vingslag från gryningslandet

 

över mjuka berg av vällust

skönjer jag uppståndelsens

spröda sköna lag

 

i porlande bäckar där du viskar

mitt namn leker mina händer

under täcken av välbehag

 

i skog av mylla och dofter

blandas vår gemensamma

trånad i kommande vår

 

kom höj din skål med mig

där längtan bränner

gårdagens minnen på bål

 

och hoppet föds i evighets

perspektiv när sanningens

altare tänts av kärlek stor

 

våra blinda framtidsögon

öppnas för att aldrig stängas

och då vet vi att vi tror

 

vingslagen från änglars

glädje lyfter våra själar

mot himlaljusens boning

 

efterskalven av vår kättja

andas allt som ryms i

förlåtelse och försoning

 

skammen som sargat 

våra samveten till

rännstenars lägre sfär

 

byts mot oskuldens glädje

till höjder där våra egna vingar

varandra i nåden bär

 

över mjuka berg av vällust

skönjer jag uppståndelsens

spröda sköna lag

 

 

kb

  

 

 




Bunden vers (Rim) av Karl-Bo Lundstedt VIP
Läst 550 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-10-25 17:02



Bookmark and Share


  Fredrik Gaefke
Poet du är
2015-04-07

  Maria T
Denna vackra dikt innehåller
allt... från gryningslandet
2009-10-25
  > Nästa text
< Föregående

Karl-Bo Lundstedt
Karl-Bo Lundstedt VIP