Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Alger är huvudsakligen en större stad i Algeriet och har trots att det är ett relativt hett ställe inte så mycket med just alger och det hett nya med dessa projekt att göra som handlar just om alger som liknar ett slags slam


I slam (en folksaga)


Alger betraktar man lätt
som ett slags slam
ur alger skall det gå att utvinna olja

ändå går det
att framföra fordon
med hjälp av tryckluft

varför då producera mera olja
även om det sägs att det är renare
än någonting annat?

Kanske för att det är så svårt att tänka sig
en värld utan å ena sidan ett konstant överflöd
av prylar, mat, tjänster och onödig lyx

samt å andra sidan folk
som inte har varken mat
eller tak över huvudet




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 207 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-10-26 19:30



Bookmark and Share


  Christine Sabel
Ja, den enes död, den andres bröd, hur ändrar man på det? Det är visst en längre process i världshistorien
2009-10-26
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP