Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
05.10.18
en andra version att orda om



mångalt



nu håller bönestunder hov
när mångalen fiol
spelar luden lov
vid blygd nattviol
med lyftad kjol
båd gal & gol

all din prakt du lyster
svank stjärneblank
amorbåge lustigt spänd
höftstigslutning känd
till villig doftspårsjakt

tonen manar nära
ankelsteg så tvära
vristen klöven
sparkar glödande
det ryker i löven

själen rister
kroppen dregla
vindlade pakt
hårmansfällen bragt
i hetsande måndanstakt!

*

nu håller
bönestund hov
när mångal fiol
uppspelt luden lov
vid blygd nattviol
med lyftad kjol
båd gal & gol

all din prakt
du lyster svank
stjärneblank
amorbåge
lustigt spänd
höftstigslutning
känd yrhätta
villig tämjd
doftspårsjakt

tonen manar
nära ankelsteg
så tvära vristen
klöven sparkar
glödhetta
ryker i löven

själar rystar
kroppar löddra
vindlade pakt
hårmansfällen
bragt i hetsande
måndanstakt!




Prosa (Fabel/Saga) av Tobias Hedlund
Läst 830 gånger
Utvald text
Publicerad 2005-10-18 02:43



Bookmark and Share


  arie
"bragt i hetsande
måndanstakt!"

Bilderna blänker till suggestivt rytmiskt och det ångar kroppvärme i det lite kyliga kvällen/natten...puls, liv, färger och erotik. Vem har sagt att livet behöver vara tråkigt?
2005-10-20

    ej medlem längre
Inget fattas mig i denna dikt, den är härligt dionysisk, den gör mig yster och glad!
2005-10-20

  JMR
Supersnygga rim.
2005-10-18
  > Nästa text
< Föregående

Tobias Hedlund
Tobias Hedlund