Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En poet här inne föreslog det här sättet att lägga ut en novell, en novellett, för att lätta upp för läsaren sjävla läsningen. Visst finns det en del märkliga assesoarer (stavas det så?) för dem som sysslar med litet udda fritidssysselsättningar...


Resa med överraskning



En gång när jag kom med tåget från Karlstad till Stockholm på affärsresa hände det något märkligt. Så fort jag steg ut från centralstationen och såg en fontän stå placerad på den väl tilltagna ’trottoaren’ med rader av taxibilar genast till vänster och en klunga män i svarta läderrockar ståendes till höger, hörde jag en röst ropa något. Första orden tog vinden men sedan nådde budskapet fram.
En hes röst ropade någonting om sex.
-Sex, köp sex, bara trettio kronor.

Jag förstår inte hur jag kunde ha missat henne men möjligt är ju att hon först stått tryggt med ryggen mot fasaden. Flickan som stod där utanför huset i den lätt ruggigt fuktiga luften kunde inte vara mycket mer än fjorton år. Jag tänkte att nu går det allt längre ned i åldrarna med affärsverksamheten på gatan. Åter igen ropade hon med lätt sprucken röst.
-Köp sex, köp sex, bara trettio kronor.

När hon såg mig titta på henne såg hon ut att le litet blygt och jag log tillbaka. Sedan sade jag till henne att jag ville se varorna först. Hon öppnade kappan och sjönk ned något med ena benet. Varpå jag yttrade
-Jaa, färgen är det ju inget fel på.
Hennes menande blick fick mig åter att le.
-Inte är det dyrt heller, svarade hon.

Jag betalade henne pengarna och bara en timma senare tappade jag upp ett hett bad medan jag stod och tittade på något som tilldelades varje rum på hotellet och då menar jag inte varken teven eller bibeln. Jag gick och stängde av kranen i badrummet och tog fram de stora hotellhanddukarna, hängde dem på metallstången varpå jag gled ned i det skinande badkaret med ett lätt grymtande av tillfredställelse. I fönstret ut mot gatan stod vasen med de sex röda tulpanerna och fick rummet att kännas mer tillfredställande. Mer välkomnande, skänkte tillvaron en smula värme.




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 310 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-11-22 23:01



Bookmark and Share


  Catharina Edin VIP
Jomen lodjuret, nog förstår väl alla att det var SEX tulpaner för trettio kronor?
Jag har då aldrig fått riktig sex för den summan - hahaha!
2009-11-24
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP