Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Polisen som snögubbe?




Att polisen smälter
är inte alls bra

den har ju ändå ansvaret
för att såväl stävja
samt lösa brott




Fri vers (Fri form) av lodjuret/seglare VIP
Läst 268 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-12-01 07:08



Bookmark and Share


  Dr Jimmy Johansson The 777
En tinande snögumma i vadarbyxor ställer sig noga invid strömmen, prövar en torrfluga mot torskpilken och ler i mjugg. Bligar villebrådet i brynet och bottentrålen sköjer min själ ren. Karpdammen blossar i sin iver att få lägga sig i ålkistans vittjade agn, ett dolt byte.
Klipper lätt med gäddsaxen och pimplar en bra bira i bössans bröl.
Ställer mig i laxtrappan och apportterar i harskramlans jaktmarker.
En lågwobblande älgstudsare, ett fångstredskap för kung och fosterland.
Jaktsäsongen stillar hummertinans spinnande sump, drevet dröjer i daggig gryning, medans lerduvans båge över himlavalvet bländar oss alla.
Harpunens läte och metrevens hulling tilltalar oss alla.
2009-12-01
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP