Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
bakgrundsmelodi är den till "Staffan var en stalledräng". Men denna text, den är förstås min


vi sitter på vår förstukvist

1.
Vi sitter på vår förstukvist -
december i sin linda -
Och solen värmer oss till sist
vi ser den härligt glindra.

Dimmorna blev skingrade
Vågorna på fjo-orden, de blänka.

2.
Vi tänker på den höst som gått -
oktober och november -
allt regn, all blåst, allt genomgrått -
så nu är sol ett under.

Kan vi bara hålla kvar
minnena av ljusdagar, som skimra.

3.
Tröst i mörkret är de ljus –
när allting är som dystrast –
de ljus vi tänt i våra hus
och de i våra hjärtan.

Hoppet är att, anar vi,
fria bäckar finns och att de brusar.






Fri vers av Ingmar Hård VIP
Läst 185 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-12-01 16:52



Bookmark and Share


  Monika A Mirsch VIP
/ de ljus vi tänt i våra hus
och de i våra hjärtan /
tack för påminnelsen
Staffan Hård
hade glömt tända ljuset i mitt hjärta
2009-12-02
  > Nästa text
< Föregående

Ingmar Hård
Ingmar Hård VIP