Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Julen


Juletid

Julen är en mörk och trevlig högtid, den är trevlig för det är då vi träffar våra nära och kära.

Det är även då vi firar Jesus födelse, det viktigaste under julen är inte julklapparna eller maten.

Det viktigaste är gemenskapen inom familjen.

Den gemenskap som kommer i juletid, kommer bara en gång om året.

För vissa kommer den aldrig.

För det finns dom som aldrig får uppleva denna gemenskap.

Det är då något man lägger tanken på ibland.

Att man ska vara glad över det man har och får.

Det är något man ska lägga varmt om hjärtat.

För det kan försvinna på en sekund.






©Jonatan Hedetoft 2009




Fri vers av hotrodder
Läst 247 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-12-02 13:35



Bookmark and Share


  Junitvillingen
Jättefina ord, synnerligen tänkvärt. Viktigast är ju gemenskapen, harmonin - plus dofterna, stämningen...Vi får vara tacksamma för det vi har - många har ingenting av det...
2009-12-03
  > Nästa text
< Föregående

hotrodder
hotrodder